Reviewed by Indira from What Indira Loves ♥

[REVIEW] JAR OF BEAUTY : TINTED LIPBALM - RED BUTTER COOKIES

Morning ��

So my university life just started about 2 days ago, but today is day off because today is graduation day for my seniors. Congrats y’all! Now here I am still confusing about what topic for my future thesis ( ; _ ; )


I’m going to share about one of homemade product from Jar of Beauty brand. Last time I reviewed their Cream Blush, this time is about their Tinted Lipbalm. Variant I choose is Red Butter Cookies. 

 Comes with carton box packaging with tube inside contains 10ml of product without ingredients list or expired date. But I asked the seller, she said the expired date is 1 year. The white tube, wrapped with variant of the product inside. When you take out the tube, you can feel that inside the tube is really full infused. It is good that the mouth of tube is small, so I can control the amount of product. And the packaging itself also travel friendly. 


 The color is really pigmented and you can smell the variant. Mine is really smell like cookies, but it’s not tasted like cookies *yeah I lick it*. You can spread the product using brush or finger *remember to wash your hand before*. But I usually spread it using cottonbud. When you drink, it will leave stain in the straw or your glass.. so you need to retouch. But a little retouch won’t hurt, right? 

excuse my bare lips (;__;)
I don't edit this picture, only crop it.

The color result also really natural in real life, and one important thing is not made my lips dry (≧▽≦). This tinted lipbalm only lasted about 2-3 hours on my lips. 


Overall, I like this product because of the natural result but I think they must printed the ingredients list on the box or maybe they must give little guide note just like other homemade product that I ever tried before.

 Thank you for drop by! (*__*)

As Written By One of Our Favorite Blogger: Andra Alodita

Jar of Beauty



Aku selalu excited nyobain homemade cosmetic buatan lokal, kali ini aku diminta untuk cobain Jar of Beautyoleh Revita dan Sari! Sebenarnya sebelum diemail oleh Jar of Beauty aku sempat lihat produk-produk Jar of Beauty di Instagram dan kebetulan teman dekat plus beauty guru aku, Lizzie, juga pakai tinted lipbalm “Red Butter Cookies”. Pas cobain punya Lizzie, reaksi aku biasa aja - tapi pas produk untuk aku dikirim ke rumah ehhhhh aku suka banget. Bahkan udah seminggu ini aku pakai setiap hari.

Jar of Beauty sendiri adalah homemade cosmetic yang playful, fun and imaginative, yang ditujukan untuk semua kalangan dan semua jenis kulit. Setiap produk Jar of Beauty ada rasa-rasa yang unik dan berformula ringan. Jadi gak usah takut iritasi atau gak cocok kalau pakai produk lokal loh! Lima produk yang aku coba semuanya gak bikin kulit kering, justru makin lembab setelah dipakai.


Dari lima produk yang aku coba, rasa dan baunya ya ampunnnn gemes banget minta dilahap (maklum doyan makan) dan ternyata pas aku tanya soal ini, memang Jar of Beauty memakai pasta makanan agar aromanya seperti makanan beneran loh! 

Red Butter Cookies Tinted & Cotton Candy Tinted Lipbalm
Cotton Candy is my personal favorite! Rasanya lucu, kayak cotton candy banget. Ini jadi produk favorit aku karena aku memang lagi suka pewarna bibir pink dan surprisingly produk ini cocok sekali di aku. Selain itu aku suka karena packagingnya cukup higienis. Boleh gak sih dimakan aja dari pada dipake buat bibir? Hahaha.
Price: IDR 50.000,-

Banana Pudding Lip Balm
Nah menurutku ini salah satu produk terunik! Masih agak-agak gak nyangka ini produk lokal bisa wangiiii dan bagus gini. Ternyata banana pudding ini terinspirasi dari Japanese-style Banana Pudding yang super soft dan tercium sekali aroma pisangnya. Hmm langsung ngidam Tokyo Banana deh nyam nyam.
Price: IDR 35.000,-

Cosmopolitan & Tropical Sunrise Cream Blush 
Aku jarang banget pakai cream blush tapi kali ini aku jadi cukup sering pakai cream blush gara-gara Jar of Beauty. Simpel, praktis, gak menor, cocok banget untuk 'no makeup makeup' - udah gitu aku suka karena packagingnya kecil dan lucu. Bisa diselipin di makeup pouch aku. Anyway, cream blush ini juga selain untuk pipi juga bisa jadi tinted lip balm di saat emergency.
Price: IDR 55.000,-

Memang ya kalau dari segi harga dan variasi, produk kosmetik lokal itu bener-bener bikin bangga dan bikin ‘ogah’ belanja kosmetik buatan luar negri. Makin kesini makin bagus dan variatif sekali produk-produknya, dan yang jelas, kadang aku lebih percaya produk lokal atau buatan Asia sih soalnya memang ditujukan untuk kulit perempuan Asia dan iklim tropis. Jar of Beauty juga kasih bocoran ke aku, kalau mereka sedang menggarapeyebrow gel sebagai produk terbaru mereka. Ayooo yang suka banget alis-alisan angkat tangan!

What do you think about Jar of Beauty? Will you try it? 

Thank you Dearest Andra!

Reviewed by Valerie Samantha!

[REVIEW] The Dry Me, Lash & Wink, Jar of Beauty

Hi!

Sooooooo today I will make a bit review of The Dry Me services, Lash & Wink, and Jar of Beauty products! 

I got these two products from Lash and Winks and Jar of Beauty. It's fake eyelashes and make up remover. Actually I'm not using fake eyelashes because I can't wear it alone, I need someone help and too lazy to do it. The other reason is because it's not comfortable. It bother my sight and it make my eyes heavy. BUT, I try Lash and Winks products and it change my opinion about the second reason. It's not heavy, not bother your sight, and it's comfortable. I also try at home how to wear the this fake eyelashes, it took times, but because it made from good material and reusable so even I pressing it hard, it's not easily broke. You can purchase this make up supplies at their instagram @lashnwink

I got make up remover from Jar of Beauty and it can clean up my face well. I try the other products esp liptint and blush on. I like the daily make up color likes orange (Orange Slushee Tinted Lipbalm) and pink (Cotton Candy Tinted Lipbalm) for liptint, above all, it have a flavor that makes you want to lick it! My favorite blush on color is red colored (Bloody Mary Blush Swatches Cream). Check their instagram to buy! @jarofbeauty


Can you see this fake eyelashes? Mine is Jade!

So now, whenever you are busy or didn't have much time to take care your look, you can easily go to The Dry Me! With only 30 minutes, they can change your hair look and you will be ready to rock your day! Here's some photos of their good service! They just opened their new store at Baywalk Mall. The first store are at Fashion Hub Kelapa Gading, so don't forget to visit and you won't regret! Check their instagram for promotional updates @thedryme !



with the team! 

Thanks for inviting me, I really enjoyed my time. Until the next post, see ya~!